Brändityön kiteyttää laadukas brändivideo | 2 min luku

Monet yritykset ovat innostuneita videomarkkinoinnista – ja syystä. Videon tekeminen saattaa kuitenkin tuntua kalliilta ja budjettia videoiden tekemiseen ei aina ole helppo löytää. Jos yritys tekisi yhden videon, niin mitä sen kannattaisi tehdä? Brändivideo, ehdottomasti. Jokaiselle videoformaatille on oma paikkansa. Brändityön kiteyttää laadukas brändivideo, jossa nähdään yrityksen koko visio ja olemassaolon syy. Voisikin sanoa että brändivideo on yrityksen tärkein video.

Brändivideoon satsaaminen kannattaa

Hyvin toteutettuun brändivideoon laitetut eurot ovat sijoitus – eivät vain kulu. Vahvan brändin luoneet yritykset  menestyvät huomattavasti paremmin kuin yritykset jotka eivät panosta brändiin. Kuluvan vuosituhannen aikana 100 vahvinta brändiä ovat kasvattaneet tulostaan 78% enemmän* kuin muut yritykset. On tärkeää pystyä rakentamaan potentiaalisen asiakkaan mieleen positiivinen muistikuva yrityksestä. Mikäli takana on pitkä ja vahva brändityö, mielikuva voidaan saadaan luotua pienilläkin vihjailuilla.  Kenellepä ei tulisi mieleen suussasulavan herkullinen suklaa nähdessään Fazerin sinisen värin ja vaikkapa vain puolikkaan tutusta F-kirjaimen fontista?

Miten vahva brändi sitten luodaan? Se vaatii paljon työtä ja jatkuvuutta. Jotta brändivideota päästään edes miettimään, olisi tärkeää olla selkeä kuva yrityksen brändistä ja visiosta. Brändityö aloitetaan miettimällä yrityksen tarinaa ja taustaa. Kun yrityksen kuva omasta brändistä on selkeä, voidaan sen pohjalta luoda brand-book, joka toimii ohjenuorana jatkoa ajatellen. Kaikki markkinointi ja viestintä tulisi pohjautua jollain tapaa brändiin. Brändityön kiteyttää laadukas brändivideo.

Yrityksen vision tiivistäminen brändivideoon

Hyvässä brändivideossa tiivistetään yrityksen olemassaolon syy. Ja avataan se katsojallekin – mielellään koskettavalla tai muuten vaikuttavalla tavalla. Vahva video on se mistä yritys muistetaan. Rohkeus on avainsana, on hyvä löytää uusi näkökulma ja haastaa katsojaa.

Kun brändivideota lähdetään toteuttamaan, kannattaa siihen varata tarpeeksi resursseja. Budjetilla on merkitystä mutta oikeastaan vielä tärkeämpää on varata tarpeeksi aikaa suunnitteluvaiheeseen. Idean kehitys voi vaatia useamman ideariihen, ennen kuin päästään kuvaamaan brändivideota. Kun tuloksena on kuningas-idea, joka kiteyttää yrityksen arvot ja päämäärän  videon muotoon, on upeaa nähdä lopputulos isolta screeniltä. Laadukas brändivideo kantaa pitkälle yrityksen markkinoinnin lippulaivana. Ei muuta kun brändivideota työstämään!

http://www.ignytebrands.com/roi-of-branding/


Jani Kaatrasalo
 / tuottaja / jani at youngfield.fi / 050 363 8557 / Ota yhteyttä!