KUSTANNUSTEHOKAS VIDEO MIETTIMÄLLÄ VIDEOSTRATEGIA | 2 MIN LUKU

Kaikki rakastavat säännöllistä ja kiinnostavaa sisältöä, mutta mitä ajatella budjeteista? Keskeistä on pitää mielessä, että kustannustehokas video syntyy miettimällä videostrategia valmiiksi.

Mieti kokonaisuutta

Suurempien kokonaisuuksien suunnittelu tehostaa tuotantoa ja yhdellä kerralla voidaan kuvata useaan videoon materiaalia. Missä asiassa yrityksesi tai järjestösi on asiantuntija? Onko teemoja, joiden ympärille voi luoda useampia lyhyitä videoita? Behind-the-scenes-tyylinen sarja jossa esitellään yrityksen työntekijöitä tai työvaiheita voi olla katsojalle kiinnostavaa sisältöä. Se voi tuoda katsojan lähemmäksi yritystä ja myös vahvistaa yrityksen uskottavuutta asiantuntijana. Saman teeman ympärille nivoutuvat lyhyet tarinat tai demot ovat kätevästi levitettävää sisältöä eri kanaviin.

43% asiakkaista haluaa yrityksiltä enemmän videosisältöä ja lähes puolet netin käyttäjistä etsii tuotteesta tai palvelusta videota ennen ostoksille menoa. (Hubspot 10/2016) Videosisältö on siis haluttua ja katsottua. Kuva ja ääni koskettavat tunteita ja se on arvokasta sillä ostopäätökset tehdään tunteella.

Mieti strategia ja toimi sen mukaan

 Onko video osa markkinointistrategiaasi? Tiedätkö missä kanavissa asiakkaasi tai potentiaaliset asiakkaasi ovat? Tiedätkö mikä heitä kiinnostaa ja minkälaisella sisällöllä voit tuoda heille lisäarvoa  hukkaamatta heidän aikaansa? Erittäin tärkeä pointti on myös se, että uskoo omaan asiaansa tai tuotteeseensa. Jos olet itse siitä ylpeä ja innostunut, se välittyy kaikessa tekemisessäsi. Kameran edessä innostuksella on mahdollisuus loistaa.

Uutta tietoa videoiden katseluista ja toimivuudesta saadaan jatkuvasti. Lyhyt toimii aina, yli 2/3 katsojista pitää alle 60s videoista. Miten videosi toimii pienemmällä ruudulla? Videot katsotaan yhä useammin mobiilissa ja siellä katselukerrat ovat jopa pidempiä kuin tietokoneruudulla. 53% mobiilikäyttäjistä suhtautuu myötämielisemmin yrityksiin, joiden mobiilisivuilta tai appseista löytyy videosisältöä.

Hajauta budjettisi

Tekemällä rohkeita kokeiluja huomaat millä tyylillä videomarkkinointi toimii parhaiten sinun kohderyhmässäsi. Sosiaalisessa mediassa on mahtavia mittareita, joita käyttämällä saat paljon tietoa viestintäsi ja markkinointisi toimivuudesta. Budjettia kannattaa hajauttaa ja kokeilla erilaisia videon muotoja sekä erilaisia levityskanavia. Kolmasosa maailman ihmisistä on sosiaalisessa mediassa, joten mitä todennäköisimmin myös sinun kohderyhmäsi löytyy sieltä. Mitä avoimemmin  antaudut keskusteluun asiakkaasi tai kohderyhmäsi kanssa sitä parempia tuloksia todennäköisesti saat.


Heidi Martikainen
 / tuottaja / heidi at youngfield.fi / 040 534 9091 / Ota yhteyttä!